Main Page Sitemap

Hajautettujen sovellusten hyödyntäminen bitcoin blockchain tekniikka pdf


hajautettujen sovellusten hyödyntäminen bitcoin blockchain tekniikka pdf

tietoja ei voi muuttaa jälkikäteen. Tekniikka voi poistaa rahasiirroista välikäden eli pankin. Periaatteessa voi ajatella, että jokainen ketjun lohko on kuin palapelin pala.

Bitcoinin taustalla toimiva teknologia tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia rakentaa palveluita ja tallettaa dataa. Bitcoinin kohdalla siirrot ovat kuitenkin anonyymejä, koska virtuaalirahaa kulkee koodilla lompakosta toiseen. Jos nyt data sijaitsee ja laskenta tapahtuu usein keskitetysti jossain konesalissa eli pilvessä, lohkoketjun voi nähdä tämän vastakohtana. Kyseessä on virtuaalivaluutta bitcoinin toiminnan mahdollistava block chain eli suomeksi lohkoketju. Koska lohkoon säilötty data pysyy muuttumattomana, älysopimus toimii aina samalla tavoin. Lohkoketjussa lohkot liitetän edelliseen algoritmilla, jota kutsutaan tiivistefunktioksi. Mutta vielä mielenkiintoisempaa on säilöä lohkon sisän koodia, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi älysopimusta.

Lohkot kuin kansioita, virtuaalirahan tapauksessa lohkoketjun tietokoneelleen tallentaneet löytävät lohkoista jokaisen historiassa tehdyn bitcoin-siirron. Yhdenkin merkin ero tiivistefunktion laskemassa merkkijonossa kertoo, että lohko ei ole sama kuin muilla käyttäjillä.

Juttu on julkaistu alun perin Tivissä 12/2015. Edeltävä lohko sopii ainoastaan seuraavaan lohkoon ja niin edelleen. Syynä on se, että lohkoketju on hajautettu lukuisille eri tietokoneille. Lohkoketjun avulla toteutetussa sähköisessä änestysjärjestelmässä jokainen äni on heti kaikkien nähtävillä, ja sitä on mahdotonta peukaloida jälkikäteen. Siellä voidaan säilöä tekstiä, kuvia tai vaikkapa pdf-asiakirjoja. Lohkoketju on tekniikka, joka mahdollistaa maailman ensimmäisen hajautetun ja läpinäkyvän tietokannan. Näin tilikirjoista syntyy kokonainen lohkoketju.

Xe valuutta usd bitcoin, Ibm power bitcoin kaivos, Helppo bitcoin laskin,


Sitemap